Kollective
cat id 1

Έμπνευση σχεδιασμού για ιστοσελίδες ξενοδοχείων

Ως γραφείο ψηφιακού σχεδιασμού, είναι υποχρέωση μας να παρακολουθούμε τις τρέχουσες τάσεις τόσο στον σχεδιασμό όσο και στην τεχνολογία. Συνεπώς, αναζητούμε πάντα παραδείγματα καλού σχεδιασμού για να εμπνευστούμε!

Ο σωστός και μελετημένος σχεδιασμός του ιστότοπου του ξενοδοχείου σας είναι καθοριστικός για το χτίσιμο της διαδικτυακής παρουσίας της επιχείρησής σας αλλά και την εξασφάλιση συνεχούς ανάπτυξης και φυσικά απευθείας κρατήσεων!

Στον σχεδιασμό των ιστοσελίδων των ξενοδοχείων στην Ελλάδα κυριαρχεί συχνά «το λευκό και το μπλε» (για προφανείς λόγους), αλλά περιστασιακά κοιτάζουμε και κάτι διαφορετικό για να μαθαίνουμε και από προορισμούς εκτός Ελλάδας. Έχοντας αυτό κατά νου, παρουσιάζουμε πέντε ιστοσελίδες ξενοδοχείων, χωρίς ιδιαίτερη σειρά, που μας έδωσαν έμπνευση για το 2021. Σας προσκαλούμε να τους επισκεφτείτε και να εμπνευστείτε και εσείς!

Samsara Ubud – Ινδονησία

Samsaka

Ξενοδοχείο: Samsara Ubud
Τοποθεσία: Ινδονησία
Website: https://www.samsaraubud.com/
Γιατί μας αρέσει: Ο σχεδιασμός έχει δύο βασικά στοιχεία: απλότητα και εκπληκτικές φωτογραφίες. Μία εικόνα είναι πραγματικά 1.000 λέξεις και το Samsara Ubud έκανε μια φανταστική δουλειά παρουσιάζοντας οπτικά την (ομολογουμένως καταπληκτική) τοποθεσία του. Ιδιαίτερη προσοχή δόθηκε στην απαλή και διακριτική κίνηση των στοιχείων καθώς “κατεβαίνει” η σελίδα. Το Samsara Ubad έχει επίσημα προστεθεί στο bucket list μας!

Badrutt’s Palace – Σεντ Μόριτζ Ελβετία

Ξενοδοχείο: Badrutt’s Palace
Τοποθεσία: Σεντ Μόριτζ Ελβετία
Website: https://badruttspalace.com/
Γιατί μας αρέσει: Καταπληκτική καλοκαιρινή / χειμωνιάτικη σελίδα προορισμού (landing page)! Για ξενοδοχεία που λειτουργούν όλο το χρόνο, αποτελεί πρόκληση να δίνουν ένα κατάλληλο μήνυμα για όλες τις εποχές. Ένας τρόπος είναι να αλλάζετε τις εικόνες σας καθώς αλλάζει η σεζόν, ή θα μπορούσατε να κάνετε μια ενδιαφέρουσα πρώτη σελίδα και για τις δύο εποχές, όπως έκανε το Badrutt’s Palace. Πραγματική έμπνευση!

Tofino Resort and Marina – Καναδάς

Ξενοδοχείο: Tofino Resort and Marina
Τοποθεσία: Καναδάς
Website: https://tofinoresortandmarina.com/
Γιατί μας αρέσει: O Lynn είναι Καναδός και πιθανότατα προκατειλημμένος για αυτή την επιλογή, αλλά πραγματικά το Tofino Resort and Marina στο Νησί του Βανκούβερ έχει κάνει εξαιρετική δουλειά όσον αφορά το ταίριασμα των χρωμάτων της ιστοσελίδας με τον προορισμό τους. Αυτό που πραγματικά μας αρέσει, περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, είναι η πολύ καλή χρήση των γραμματοσειρών φιλικών ως προς το SEO (custom web fonts) για να τονίσουν την οπτική τους ταυτότητα. Είναι μία από τις λίγες περιπτώσεις των “προσαρμοσμένων γραμματοσειρών” για το διαδίκτυο  που έχουμε δει να λειτουργεί τόσο καλά – μπράβο στην ομάδα!

Ibiza Rocks – Ισπανία

Ξενοδοχείο: Ibiza Rocks
Τοποθεσία: Ισπανία
Website: https://www.ibizarocks.com/
Γιατί μας αρέσει: Για τα χρώματα και… για τα χρώματα! Πολλά ξενοδοχεία επιλέγουν πιο δοκιμασμένους συνδυασμούς χρώματων για τον ιστότοπό τους και δεν υπάρχει τίποτα κακό με αυτό. Εάν, ωστόσο, το κοινό-στόχος σας είναι συγκεκριμένο και μπορεί να εκτιμήσει μια διαφορετική προσέγγιση, τότε θα πρέπει να τη δοκιμάσετε. Το Ibiza Rocks σίγουρα τα κατάφερε! Μας αρέσουν τα έντονα χρώματα που σίγουρα “μιλούν” στο κοινό των πάρτι που στοχεύουν. Επίσης, προσέξτε την ιδιαίτερα δημιουργική ονομασία των δωματίων. Πολύ καλή δουλειά!

Casa Angelina – Ιταλία

Ξενοδοχείο: Casa Angelina
Τοποθεσία: Ιταλία
Website: https://www.casangelina.com/
Γιατί μας αρέσει: Τέλος, κάτι πιο κοντά σε μας, από την όμορφη ακτή του Αμάλφι στην Ιταλία. Το Casa Angelina έχει εμφανιστεί σε αρκετές από τις πρόσφατες λίστες “καλύτερων ιστότοπων ξενοδοχείων”. Μας αρέσει η αρχική τους σελίδα για τον ίδιο λόγο, η καινοτόμος διάταξη με το λογότυπο στα δεξιά. Ίσως ακόμη πιο πολύ, αγαπάμε το βίντεο πλήρους οθόνης που έχουν δημιουργήσει. Έχει εκπληκτικές φωτογραφίες και πολύ όμορφα μηνύματα για την τρέχουσα πανδημία και την ελπίδα για το μέλλον. Πραγματικά εμπνευσμένο!

Θέλετε περισσότερες κρατήσεις;