Kollective
cat id 1

H δύναμη της φωτογραφίας και πως να αυξήσετε τις κρατήσεις του ξενοδοχείου σας!

Χωρίς αμφιβολία το digital marketing είναι ο καλύτερος σύμμαχός σας όταν μιλάει κανείς για online κρατήσεις ξενοδοχείων και τουριστικών καταλυμάτων, και ο ιστότοπος ενός ξενοδοχείου είναι συνήθως το πρώτο σημείο επαφής σας με τους πελάτες.

Κι επειδή έχουμε την τάση να «αγοράζουμε με τα μάτια», οι φωτογραφίες αποτελούν το πιο σημαντικό στοιχείο μιας ιστοσελίδας ξενοδοχείου. Οι φωτογραφίες είναι αυτές που δημιουργούν την πρώτη εντύπωση στους ταξιδιώτες. Έχετε μόλις λίγα δευτερόλεπτα στην διάθεσή σας, για να προσελκύσετε τους υποψήφιους πελάτες μέσω συναρπαστικών εικόνων που θα τους «μεταφέρουν» στην εμπειρία του καταλύματός σας.

Σύμφωνα με το Hospitality Net οι φωτογραφίες είναι ο πιο σημαντικός παράγοντας για την επιλογή ξενοδοχείου μετά την τιμή. Οι τάσεις δείχνουν ότι οι φωτογραφίες καλής ποιότητας μπορούν να αυξήσουν τις κρατήσεις κατά 24%!

Hotel Room

Πως μπορεί η φωτογραφία να αυξήσει τις κρατήσεις στο κατάλυμά σας;

Ο ιστότοπος του ξενοδοχείου σας είναι το πιο σημαντικό εργαλείο σας στο ψηφιακό μάρκετινγκ, και στόχος του είναι να αποδώσει την εμπειρία του ξενοδοχείου σας και να μετατρέψει τους online επισκέπτες σε πελάτες. Κεντρίστε το ενδιαφέρον των πελατών σας και κερδίστε τους εξ’ αποστάσεως, με εικόνες υψηλής ποιότητας που όχι μόνο αντιπροσωπεύουν την πραγματικότητα αλλά και μεταφέρουν την εμπειρία της διαμονής.

Οι φωτογραφίες πρέπει να τοποθετηθούν προσεκτικά σε κάθε σελίδα του ιστοτόπου σας, με τρόπο τέτοιο ώστε να δημιουργούν μία ιστορία. Οι φωτοθήκες, ή photo galleries, είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος για να παρουσιάσετε τα δωμάτια, τις εγκαταστάσεις, τις υπηρεσίες, αλλά και την ευρύτερη τοποθεσία του καταλύματός σας. Επίσης σημαντικό είναι ο ιστότοπος σας να προβάλει τις φωτογραφίες σωστά σε οποιαδήποτε οθόνη υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητού.

Responsive Design

Be a hero! Οι μεγάλες εικόνες προβάλλουν τις μικρές λεπτομέρειες

Πολλοί ιστότοποι ξενοδοχείων χρησιμοποιούν μεγάλες εικόνες φόντου (hero images) γιατί τραβούν αμέσως την προσοχή των χρηστών και τους προσκαλούν να τον εξερευνήσουν περεταίρω. Για αυτόν και μόνο τον λόγο φωτογραφίες υψηλής αισθητικής, αλλά και ανάλυσης, είναι μία ιδιαίτερα σημαντική επιλογή.

Κι επειδή μια εικόνα είναι χίλιες λέξεις… οι μεγάλες και όμορφες εικόνες μπορούν να έχουν μεγαλύτερο και αμεσότερο αντίκτυπο στα συναισθήματα των χρηστών απ’ ό,τι ένα μεγάλο κείμενο για το ξενοδοχείο σας.
Ο αριθμός των φωτογραφιών όταν είναι προσεκτικά επιλεγμένος, επίσης μπορεί να επηρεάσει την απόφαση για την τελική κράτηση. Και μην ξεχνάτε πως όσο περισσότερο χρόνο αφιερώνουν οι επισκέπτες θαυμάζοντας φωτογραφίες υψηλής ποιότητας, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνουν κράτηση εφόσον τους αρέσει αυτό που βλέπουν!

Hero Images

Πράγματι, οι φωτογραφίες του ξενοδοχείου σας μπορούν να πουν πολλά για τον χώρο σας γιατί οι δυνητικοί επισκέπτες σας θέλουν να δουν όλα όσα έχετε να προσφέρετε. Για αυτό μην παραλείψετε τίποτα. Δείξτε τα δωμάτια και τους χώρους σας από διαφορετικές γωνίες λήψης, ώστε να μεταφέρετε αποτελεσματικότερα την εμπειρία διαμονής. Επιλέξτε ποιοτικές φωτογραφίες που προσφέρουν χρήσιμες πληροφορίες και προβάλλουν τον χώρο σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Η φωτογράφιση είναι καλό να μην επικεντρώνεται μόνο στην αρχιτεκτονική του ξενοδοχείου, αλλά και στην εμπειρία μέσα στο ξενοδοχείο και το service που αυτό παρέχει. Οι επισκέπτες επιθυμούν να περπατήσουν μέσα από τη φιλόξενη είσοδο, να χαλαρώσουν σε άνετα δωμάτια, να γνωρίσουν τους όμορφα διακοσμημένους κοινόχρηστους χώρους, να κάνουν μια βουτιά στην πισίνα και να διασκεδάσουν σε κοντινά τοπικά αξιοθέατα.

Προσοχή όμως, με πολλές και μεγάλες φωτογραφίες υπάρχει ο κίνδυνος ο ιστότοπος σας να φορτώνει αργά. Μια τέτοια αναμονή μπορεί να αποβεί μοιραία για την τελική κράτηση, γι αυτό βεβαιωθείτε ότι οι φωτογραφίες σας έχουν βελτιστοποιηθεί για χρήση στο διαδίκτυο.

Professional Photography

Μόνο επαγγελματικές φωτογραφίες!

Μία επιτυχημένη φωτογράφιση του ξενοδοχείου που θα προσελκύσει το κοινό σας, χρειάζεται ξεκάθαρους στόχους. Ένας επαγγελματίας φωτογράφος έχει τις γνώσεις και την κατάρτιση να αποτυπώσει σωστά το θέμα του, τόσο από τεχνικής άποψης όσο και αισθητικής. Επιλέξτε έναν φωτογράφο με εμπειρία στη φωτογράφιση ξενοδοχείων, καθώς αυτός θα ξέρει τι πρέπει να φωτογραφηθεί και πως.

Για αυτό λοιπόν, αξίζει να επενδύσετε σε μία ποιοτική φωτογράφιση των χώρων του καταλύματός σας, ώστε να καταφέρετε να αυξήσετε τις κρατήσεις του ξενοδοχείου σας. Επιλέξτε μια επαγγελματική φωτογράφιση που ταιριάζει στον προϋπολογισμό του ξενοδοχείου και βελτιώστε περαιτέρω τις διαδικτυακές σας προσπάθειες στο ψηφιακό μάρκετινγκ. Δείξτε το ξενοδοχείο σας μέσω κατάλληλων και εκπληκτικών εικόνων και μετατρέψτε τις αναζητήσεις σε περισσότερες κρατήσεις!

Ευχαριστούμε τον φωτογράφο Θωμά Γερασόπουλο, συνεργάτη της Kollective, για τις φωτογραφίες του.

Θέλετε περισσότερες κρατήσεις;